Santander om nedgangen i bilbransjen – tror på en myk landing

Bilbransjen har i årets første halvår vært preget av stor reduksjon på kontraktsinngang. Kommersiell direktør i Santander Trond Brakken tror markedet vil stabilisere seg. 
Kommersiell direktør i Santander, Trond Brakken. | Foto: Santander
Kommersiell direktør i Santander, Trond Brakken. | Foto: Santander
av TEST TEST

Direktør i Norges Bilbransjeforbund (NBF) Stig Morten Nilsen uttalte til Bilbransje24 at han var svært bekymret for utviklingen i norsk bilbransje.

I samme sak blir det oppgitt at i løpet av årets første halvår har kjøpekontrakter på nye personbiler sunket med mer enn 53 prosent. Netto ordrereserve har i samme periode falt med over 70 prosent, ifølge en undersøkelse NBF har gjort blant 170 bilforhandlere som til sammen har 40 prosent markedsandel.

– Bruktbilmarkedet går bra, og der er våre tall omtrent som normalt. Bilforhandlerne melder at kontraktsbanken på nye biler er svak. Dette blir et år med vesentlig lavere nybilsalg, enn tidligere år, sier kommersiell direktør i Santander, Trond Brakken til Finanswatch.

Brakken sier at banken har sett en liten økning til tidlig mislighold på billån, men i forhold til innhenting og inkasso er det fortsatt lite tegn til endringer.

Den kommersielle direktøren har godt kjennskap til bruktbilmarkedet, da han jobbet som driftsleder i Ford før han startet i Santander. Brakken forstår Nilsens bekymring.

– Han har gode poenger som vi deler. Samtidig er vår erfaring at bilforhandlere er svært omstillingsdyktige. Vi følger med og tror på en myk landing, forhåpentligvis vil markedet stabilisere seg, sier Brakken.

Brakken sier videre at han tror det vil komme en økning i bilsalg med en gang Norges Bank begynner å sette ned renten igjen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev