30 prosent har ikke råd til uforutsette utgifter

Seks av ti nordmenn svarer i en ny undersøkelse at de i en eller annen grad er bekymret for egen økonomi, viser ny undersøkelse.
SPARER: Santanders undersøkelse viser at folk er mer bekymret for egen økonomi, og at flere planlegger å spare. | Foto: EDGARD GARRIDO/REUTERS / X01998
SPARER: Santanders undersøkelse viser at folk er mer bekymret for egen økonomi, og at flere planlegger å spare. | Foto: EDGARD GARRIDO/REUTERS / X01998

I en undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Santander kommer det fram at seks av ti nordmenn er bekymret for egen økonomi, og at 30 prosent mener de ikke har råd til uforutsette utgifter. De under 40 er aller mest bekymret.

– Dette er en aldersgruppe som i stor grad er preget av etablering, småbarnsliv, og store boliglån. Dette er også en aldersgruppe som ikke tidligere har opplevd så høye matvarepriser, strømpriser og renteutgifter som det vi har i dag, sier ansvarlig for sparing og innskudd i Santander, Priscilla Halverson.

Hun sier denne gruppen vil ha god nytte av en gjennomgang av økonomien og en spareplan for uforutsette utgifter. 

Halvparten av de spurte i undersøkelsen mener sparing er viktigere enn før. 81 prosent av de spurte planlegger å spare penger fremover. Til sammenlikning så svarte 74 prosent det samme i en tilsvarende undersøkelse for seks måneder siden. Planen om å spare penger fremover har økt i alle aldersgrupper.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også