Forsikringsselskap valgte å legge ned fremfor å ansette ny daglig leder

Da Rennesøy og Kvitsøy Gjensidige Fartøyforsikring GFS måtte ansette ny daglig leder valgte de heller å avvikle selskapet.
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Foto: Cornelius Poppe / NTB

Finanstilsynet har formelt godkjent at Rennesøy og Kvitsøy Gjensidige Fartøyforsikring GFS blir avviklet, det skriver Bygdebladet.

Rennesøy og Kvitsøy Gjensidige Fartøyforsikring GFS ble stiftet før andre verdenskrig, nå legger selskapet ned virksomheten. Styreleder Kai Kvilstad forklarer til Bygdebladet at det stadig blir vanskeligere å finne co-assurandører.

– I tillegg var vi kommet i en situasjon der det var aktuelt å ansette ny daglig leder, og da fant vi ut at det heller var like godt å legge ned, sier Kvilstad til avisen.

Han forklarer at Rennesøy og Kvitsøy Gjensidige Fartøyforsikring GFS tradisjonelt har forsikret fiskebåtene til lokale fiskere og småbåter. Og at det blir stadig færre av slike båter. I tillegg har mange i dag forsikringsordninger som kombinerer forsikring av båt, bil og hus. Dermed er ikke behovet lenger like stort for forsikringsselskap som dette, påpeker styrelederen.

Vedtaket om avvikling, av det som formelt er et sjøtrygdelag, skjedde under et ekstraordinært medlemsmøte 18. november i 2021.

Da vedtaket ble fattet hadde selskapet rundt ni millioner kroner på bok. Ved avvikling sier reglene at halvparten av kapitalen i selskapet skal betales ut til medlemmene, mens resten skal gis til formål som gagner sjøfarende på Kvitsøy og Rennesøy.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også