Kraftig nedgang i båtskader i Nordland

I 2021 betalte Gjensidige ut ni millioner i erstatning til fritidsbåteiere i Nordland. Året etter var summen tre millioner lavere. 
Kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige melder om en kraftig reduksjon i antall fritidsbåtskader i Nordland fylke. | Foto: Gjensidige
Kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige melder om en kraftig reduksjon i antall fritidsbåtskader i Nordland fylke. | Foto: Gjensidige

Gjensidige mottok 115 skademeldinger for fritidsbåter i Nordland i 2022 og betalte ut seks millioner. Året før var det 142 skader. Snitterstatningen var på 50.000 kroner per skade. 

Kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige sier til Avisa Nordland at selskapet ikke vet noen eksakt årsak til at antall skader har gått ned. 

– Jeg kan tenke meg til at noen av årsakene kan ha vært at det var mer korona og mer pent vær i 2021. Det kan ha ført til økt båtbruk, sier Arne Voll til Avisa Nordland.

Tallene fra Nordland samsvarer med erfaringene til forsikringsselskapet Tryg. Etter sommeren 2022 kunne Tryg konstatere en nedgang i antall båtskader på 43 prosent sammenlignet med året før. 

– Selv om været spesielt på Vestlandet har vært dårlig er det først og fremst de høye prisene på drivstoff som trolig har bidratt til at båtfolket har vært langt mindre på sjøen i sommer. Mange gjestehavner melder også om langt færre besøkende med båt enn normalt, sa kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg i august 2022.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også