Kvinne kastet i fengsel for forsikringssvindel 

I Sandefjord tingrett ble en kvinne på 39 dømt til 30 dagers fengsel for å ha svindlet til seg nesten 100.000 kroner fra forsikringsselskaper. Hun må også betale tilbake beløpet og en bot. 

Hun fikk utbetalt nesten 100.000 kroner fra et forsikringsselskap. Så viste det seg at hun et par år tidligere hadde fått utbetalt samme sum for de samme skadene. Nå er Sandefjord-kvinnen (39) dømt for forsikringsbedrageri ved å melde skader på Mac, PC-skjerm og bunad hos to forskjellige selskaper, skriver Sandefjord Blad.

39-åringen møtte nylig i Vestfold tingrett, hvor hun avga en uforbeholden tilståelse.

Hennes tilståelse bekreftet sakens dokumenter og av vitneforklaringen til en ansatt i forsikringsselskapet som kvinnen hadde svindlet. Retten fant det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte var skyldig, samt at hun hadde handlet forsettlig.

I retten ble det opplyst allmennpreventive hensyn veier tungt i saker om forsikringsbedrageri:

«Slike bedragerier kan være lette å gjennomføre og vanskelige å avdekke. De utgjør et betydelig samfunnsproblem og fører til at forsikringskostnadene for allmennheten blir større enn de burde vært», heter det i dommen.

Lang saksbehandlingstid I reaksjonsfastsettelsen ble det pekt på at det samlede beløpet i denne saken, 92.720 kroner, utgjør et ikke ubetydelig beløp. Det ble også trukket fram at bedrageriene hadde vært gjennomført ved flere anledninger og bar preg av planmessighet:

«Tiltalte har byttet forsikringsselskaper og på den måten gjort det vanskeligere å avdekke bedrageriet. Dette virker skjerpende for straffen», står det i domspapirene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også