Mann meldte inn fire tyverier til Gjensidige på ett og et halvt år

En mann ble nylig dømt til 24 dagers fengsel for forsikringssvindel.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Trøndelag tingrett dømte nylig en mann i 60-årene til fengsel i 24 dager for forsikringssvindel. Under etterforskning av tyveri av bildekk høsten 2021, ble politiet varslet om at mannen mange ganger tidligere hadde gjennomført forsikringssvindel. Politiet gikk videre til Gjensidige Forsikring som startet en gjennomgang av innmeldte tyveri fra mannen, det skriver Namdalsavisa.

I desember 2019 fikk mannen utbetalt 4500 kroner for en frastjålet snøfreser. I januar 2021 fikk han utbetalt 21.066 kroner for frastjålet påhengsmotor. I april samme året fikk han utbetalt 35.950 kroner for tyveri av en båt med en påhengsmotor. Og i juni fikk han 15.510 kroner for frastjålet plentraktor og kantklipper.

Gjennomgangen fikk Gjensidige til anmelde mannen for fire tilfeller av forsikringssvindel. Da mannen møtte i retten nektet han straffskyld. Retten fant mannens forklaring om hvordan han har ervervet de ulike gjenstandene og hvordan de er stjålet fra ham usannsynlig og dømte ham til fengsel og til å betale forsikringsselskapet 40.000 kroner i erstatning.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også