Erstatningssøksmål: Høland og Setskog Sparebank frikjennes for andre gang

Lokalbanken gikk igjen seirende ut av erstatningssøksmål etter langvarig strid. 
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB

FinansWatch har tidligere skrevet om at Høland og Setskog Sparebank ble saksøkt av kvinnen bak et enkeltpersonforetak som satt igjen med 31,8 millioner kroner i gjeld til banken etter et strandet prosjekt. Kvinnen, med navn Iwona Johansen, mente at banken skulle ha avsluttet lånet tidligere, og ville ha erstatning for restlånet, momskravet og framtidig tapt arbeidsinntekt. Men Høland og Setskog avviste alle krav. 

Retten mente at banken ga klare beskjeder og krav rundt framdriften i prosjektet. Banken vant fram på alle punkter og kvinnen ble dømt til å betale saksomkostninger på rundt 500.000 kroner. 

Johansen anket dommen og krevde banken for 11 millioner kroner, som skulle dekke restlån og et momskrav fra Skatteetaten. Lagmannsretten frikjenner lokalbanken på alle punkter, og påpeker at de ikke finner bankens opptreden som verken illojal, klanderverdig eller uaktsom. Dette reagerer Johansen sterkt på. 

– Det finnes ikke rettferdighet i rettssystemet. Mine bevis er ikke hensyntatt, kun banken sine. Jeg føler meg overkjørt av rettssystemet og mener meg fratatt bevisbyrden. Dette er en variant av Kong Salomo og Jørgen Hattemaker, sier hun til Indre Akershus Blad.

Johansen dømmes til å betale drøye nye 460.000 kroner i saksomkostninger. Verken adm. banksjef John Sigurd Bjørknes i Høland og Setskog Sparebank eller Iwona Johansens advokat Lotte Lundby ønsket å kommentere dommen, opplyser Indre Akershus Blad. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter