Mann filmet seg selv mens han begikk forsikringsbedrageri

En mann ble nylig dømt for forsikringsbedrageri etter å ha filmet svindelen.
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB

En mann i 20-årene fra Øvre Romerike sendte inn en skademelding til forsikringsselskapet sitt om innbrudd og omfattende skadeverk på bilen i august i 2021. Mannen oppga at bilrattet, inkludert airbag var stjålet. I tillegg skrev han at bilen var blitt kraftig ripet opp. Forsikringsselskapet ante ugler i mosen og anmeldte mannen, det skriver Romerikes Blad.

Mannen sto på sin forklaring ovenfor forsikringsselskapet og politiet, men i retten medga han at det var han selv som hadde stjålet rattet. I dommen fra Romerike og Glåmdal tingrett står det at mannen ikke hadde en god forklaring på hvorfor han gjorde det eller hvorfor han har forklart seg annerledes tidligere. 

– Tingretten legger til grunn at hovedårsaken til erkjennelsen er at det går frem mer eller mindre direkte av opptak fra det påmonterte dashbordkameraet at det er tiltalte som demonterer rattet fra bilen, står det i dommen. 

Tingretten fant det også sannsynlig at mannen hadde ripet opp sin egen bil, men kunne ikke utelukke andre årsaker til lakkskaden. Mannen ble dømt til en bot på 15.000 kroner, samt at han må betale saksomkostninger på 5000 kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter