Gjensidige: Første gang vi navngir en aktør på denne måten

Advarer mot svartelistet klinikk som lopper nordmenn på ferie.
ADVARER: Gjensidige advarer mot denne navngitte klinikken etter at den gjentatte ganger skal ha overfakturert norske pasienter. | Foto: Gjensidige
ADVARER: Gjensidige advarer mot denne navngitte klinikken etter at den gjentatte ganger skal ha overfakturert norske pasienter. | Foto: Gjensidige

Gjensidige går til det skrittet å advare mot en navngitt klinikk på Gran Canaria. Klinikken er svartelistet av samtlige forsikringsselskap, ifølge Gjensidige.

Klinikken skal ha svindlet pasienter for titusenvis av kroner. Den går under navnet Clinic Diamond, og ligger sentralt til i den populære feriebyen Puerto Rico på sørkysten av Gran Canaria.

– Det er første og eneste gang vi og andre forsikringsselskaper har navngitt en aktør på denne måten, og nå er det på tide å gjøre det igjen. Jeg blir oppriktig litt forbannet og sint når jeg hører hva denne legen gjør med pasientene sine, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

Lokkes til å betale store summer

Det siste halve året har Gjensidige fått meldt flere skader fra fortvilte kunder som har oppsøkt klinikken.

– De kommer dit med forholdsvis milde sykdommer for deretter å bli lokket og «truet» til å komme tilbake gjentatte ganger. Til slutt har de betalt titusenvis av kroner for ingenting. I noen tilfeller er dette så sårt for kundene at de nærmest blir sykere etter et eller flere besøk ved denne klinikken, sier kommunikasjonssjefen.

Han forteller om en kunde som mistenkte at han var smittet med korona under ferietur til Gran Canaria i sommer. Kunden oppsøkte Clinic Diamond hvor han ble oppfordret til å ta diverse medisiner og til å komme tilbake flere ganger. De to første gangene ble han belastet 30 000 kroner.

– Totalt endte regningene på 70 000 norske kroner. Dette for en sykdom som kunden mest sannsynlig ville blitt kvitt på egen hånd etter noen dager. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også