«Lite trolig» at Spenn kommer med bud på NBX

Den norske kryptobørsen vil fortsette med sin normale virksomhet. 
«LITE TROLIG»: Norwegian Block Exchange (NBX) tror ikke danske Spenn Technologies vil komme med et tilbud. | Foto: Skjermbilde NBX.com
«LITE TROLIG»: Norwegian Block Exchange (NBX) tror ikke danske Spenn Technologies vil komme med et tilbud. | Foto: Skjermbilde NBX.com

I mai ble det meldt at det danske fintech-selskapet Spenn Technologies ville legge frem et frivillig tilbud til alle aksjonærer i Norwegian Block Exhange (NBX).

I en børsmelding onsdag, kommer det frem at NBX ser det som «lite trolig at det kommer et bud fra Spenn».

Etter meldingen om interessen fra Spenn, søkte det danske selskapet Finanstilsynet om tillatelse til kjøp av kvalifisert eierandel i den norske kryptobørsen. 

– I mellomtiden har selskapene ikke startet eller gjennomført noen form for due-diligence prosess, noe som er en forutsetning for at styret i NBX skal kunne gi en anbefaling vedrørende bud på selskapet. Tilbakemeldingen fra Finanstilsynet var positiv, men med forbehold om at eksisterende aksjonærer i Spenn, hvis eierandel i det sammenslåtte selskapet ville overstige 9.9 prosent, også måtte søke om, og få innvilget, tillatelse til erverv av kvalifisert eierandel fra Finanstilsynet. Signalene fra Spenn til NBX er at dette vil være problematisk og innskrenke Spenn sitt strategiske handlingsrom betydelig, heter det i børsmeldingen. 

NBX ser det derfor som «lite trolig» at Spenn vil komme med et bud, og vil derfor fortsette med sin normale virksomhet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også