Kjos-familien vil selge Norwegian Block Exchange

Dansk fintech-selskap vil kjøpe Norges første børsnoterte kryptoplattform. Største aksjonær, Kjos-familien, har allerede solgt seg ut.
Jens Glasø er adm. dir. i danske Spenn Technologies, som vil kjøpe norske Norwegian Block Exchange.
Jens Glasø er adm. dir. i danske Spenn Technologies, som vil kjøpe norske Norwegian Block Exchange.

Det danske fintech-selskapet Spenn Technology vil legge frem et frivillig tilbud til alle aksjonærer i Norwegian Block Exhange (NBX). Det skriver NBX i en børsmelding. 

Aksjonærene vil få betalt for sine aksjer i form at Spenn-aksjer med en vekslingskurs på én Spenn-aksje per 13 NBX-aksjer. Spenn vil gjennomføre transaksjonen dersom de oppnår aksept for tilbudet for mellom 66,7 og 90 prosent av NBX-aksjene. 

Som vilkår har Spenn satt en akseptabel due dilligence og at selskapet er finansiert for minimum ett års drift. Foreløpig er prosessen ved et punkt hvor styret i NBX har gitt Spenn tilgang til dokumentasjon for due dilligence, men de har foreløpig ikke oppfordret aksjonærene til å godta et eventuelt tilbud.

Administrerende direktør i Spenn, Jens Glasø, ventes å bli valgt inn i styret i NBX ved neste generalforsamling. 

Spenn Techologies tilbyr digitale bank- og betalingstjenester basert på blokkjedeteknologi. Teknologien deres er blant annet i bruk i vekstmarkeder som Rwanda, Tanzania og Zambia.

Har solgt alt

Administrerende direktør i NBX, Stig Kjos-Mathisen, har gjennom familieselskapet til Kjos-familien, Observatoriet Invest, sittet som største aksjonær i NBX med 15,95 prosent av aksjene.

Observatoriet Invest har i dag solgt alle sine aksjer i NBX til Spenn til kurs 13:1. Etter dette sitter Kjos-familien kun igjen med 15 millioner i konvertibel gjeld i NBX.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også