Horde lar GPT-robot prute på renten for deg

Fintechselskapet Horde har tatt i bruk kunstig intelligens i to kunderettede tjenester. 
Foto: Horde
Foto: Horde

Horde lanserer onsdag en ny tjeneste kalt Horde Plus. Tjenesten er en chatbot-tjeneste basert på den samme språkmodellen som brukes i Chat GPT (GPT4) fra OpenAI. 

– ChatGPT har gjort kunstig intelligens til allemannseie, men mest som en teknologisk kuriositet. Språkmodellene har et stykke igjen å gå for å bli praktiske arbeidsverktøy som gjør en stor forskjell i folks hverdag. Det er fordi man har bygget store, generelle modeller, men vi tror fremtiden er flere små, spesialiserte modeller som er gode på én ting, sier administrerende direktør Alf Gunnar Andersen i Horde i en pressemelding.

Horde Plus fungerer på samme måte som ChatGPT, Google Bard og andre samtale-roboter. Robotene er spesialtrenet med maskinlæring til å kunne tilby hjelp på spesifikke områder. Foreløpig er to funksjoner åpnet; Boliglånsforhandleren og Økonomiassistenten. 

Førstnevnte hjelper deg til å finne ut om du bør forhandle ned boliglånsrenten din hos banken og hjelper deg med å skrive en melding til banken. Økonomiassistenten er en rådgiver som gir persontilpassede økonomiråd. Horde baserer seg på å hente inn informasjon om brukernes gjeld basert på samtykke og robotene har dermed god innsikt i gjeldssituasjonen til brukerne.

– Særlig Boliglånsforhandleren var en så innlysende idé at det er forbausende ingen har gjort det før oss. Mange nordmenn betaler både ett og to prosentpoeng mer i rente enn de hadde trengt. Det skyldes blant annet at de ikke vet hvordan de ber om lavere rente eller ikke har tid til å forhandle med mange banker. Da er det genialt å ha en assistent som kan forhandle på dine vegne, sier Andersen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også