Betaling passerer vennebetaling hos Vipps

For første gang siden Vipps’ oppstart brukes tjenesten nå mer til å betale virksomheter enn å vippse penger til privatpersoner. 
Arkivbilde. Adm. dir. Rune Garborg i Vipps. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Arkivbilde. Adm. dir. Rune Garborg i Vipps. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Vipps revolusjonerte vennebetaling i 2016 da det ble mulig å overføre penger mellom privatpersoner basert på telefonnummer. Siden har tjenesten som kjent fått mange nye funksjoner, inkludert betaling til bedrifter og regningsbetaling,

Nå har vippsing til bedrifter gått forbi vennebetaling for første gang. 

– Folk kommer i stadig større grad til å forbinde Vipps med betaling, uavhengig av hvem mottakeren er. Det er jo også helt riktig i og med at vi vippser til både folk - og nå altså enda oftere til bedrifter, sier administrerende direktør Rune Garborg i Vipps i en pressemelding. 

Han ser på dette som Vipps’ største milepæl innen betalinger. 

– Helt siden dag én har det vært et mål at bedriftsbetalinger skal utgjøre det største stykket av betalingskaken, da bedriftsbetalinger genererer de største inntektene for selskapet. Nå er vi der, målt i antall transaksjoner. Fremover blir jobben å gjøre bedrifts-kakestykket enda større, sier Garborg.

Vipps tror usikkerheten i økonomien den siste tiden har bidratt til veksten på området. 

– I nedgangstider blir kampen om kundene stadig viktigere. Enkle og trygge kundeopplevelser og kjøpsøyeblikk er nødvendig for å konkurrere i dagens marked. Veksten vi opplever er et uttrykk for at forbrukere og bedrifter stoler på Vipps som en trygg og enkel betalingsløsning, sier Garborg. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også