Ny svensk bank inntar Norge

Fintechselskapet Qred har aktivert sin banklisens og vil tilby grenseoverskridende banktjenester i Europa og Norge. 
Emil Sunvisson er adm. dir. i Qred. | Foto: Christian Billing
Emil Sunvisson er adm. dir. i Qred. | Foto: Christian Billing

Fintech-selskapet Qred har fått og aktivert sin banklisens i Sverige som også gir dem rett til å drive grenseoverskridende virksomhet i Norge. 

Qred retter seg mot nisjen småbedrifter. Banken tilbyr også sparekontoer til personkunder for å øke innskuddsdekningen mot tjenester til småbedriftene.

– Å bli Europas nyeste bank for småbedrifter er en betydelig prestasjon for Qred. Det viser vår forpliktelse til å utruste vårt kundesegment med de finansielle verktøyene de trenger for å lykkes. Denne milepælen vil tillate oss å forbedre vårt produkttilbud og gi våre kunder enda større økonomisk støtte. Jeg ser frem til å vise Europas småbedrifter hvordan en bank bør være, sier Emil Sunvisson, administrerende direktør i Qred i en pressemelding.

Styreleder i Qred er Mattias Carlsson som har vært administrerende direktør i TF Bank og styreleder i Hoist Finance og BB Bank. 

Qred dukker foreløpig ikke opp i det norske Finanstilsynets virksomhetsregister, men påpeker overfor FinansWatch at det bare er snakk om en forsinkelse i registrene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også