FTX saksøker foreldrene til selskapets grunnlegger

FTX har gått til sak mot foreldrene til grunnlegger Sam Bankman-Fried.
Grunnleggeren av FTX, Sam Bankman-Fried. | Foto: Eduardo Munoz
Grunnleggeren av FTX, Sam Bankman-Fried. | Foto: Eduardo Munoz

Den konkursrammede amerikanske kryptobørsen FTX saksøker foreldrene til grunnleggeren Sam Bankman-Fried og hevdet at Stanford-professorene Joseph Bankman og Barbara Fried brukte selskapet til å berike seg selv på bekostning av FTXs kunder, det skriver Reuters.

Søksmålet kommer i kjølvannet av at FTX, som var verdens nest største kryptobørs målt i handelsvolum, måtte slå seg selv konkurs i slutten av 2022. Like etter ble Sam Bankman-Fried, siktet av det amerikanske kredittilsynet SEC for bedrageri mot FTX-investorene. I april i år erklærte grunnleggeren seg ikke skyldig på alle åtte punkter, som blant annet tar for seg overføringssvindel, konspirasjon til å begå verdipapir- og varebedrageri, konspirasjon for å begå hvitvasking av penger og brudd på kampanjefinansiering. I sommer ble det klart at kryptobørsen saksøker Bankman-Fried og ifølge Reuters starter straffesaken mot ham 3. oktober.

FTX, som nå ledes av omstillingseksperten John Ray, hevdet at selskapets grunnlegger Sam Bankman-Fried drev FTX som en familiebedrift og misapproprierte milliarder av kundemidler til fordel for en liten krets av insidere, inkludert hans foreldre.

I søksmålet mot grunnleggerens foreldre hevder FTX at de aksepterte en gave på 10 millioner dollar i kontanter og en luksuseiendom verdt 16,4 millioner dollar på Bahamas fra FTX, selv mens selskapet var på randen av kollaps. FTX mener også at Bankman og Fried presset også FTX til å gjøre titalls millioner dollar i veldedige bidrag, inkludert til Stanford University.

Bankman og Frieds advokater sa i en felles uttalelse at FTXs påstander var helt falske og at den nye rettssaken var en sløsing med midler som kunne returneres til FTXs kunder.

– Dette er et farlig forsøk på å true foreldrene og undergrave juryprosessen bare dager før deres barns rettssak begynner, sier advokatene i uttalelsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også