Grunnleggeren av FTX erkjenner ikke straffskyld

Amerikansk dommer setter saksdato til 2. oktober for grunnleggeren av det som var verdens nest største kryptobørs.
FTX grunlegger Sam Bankman-Fried ble i desember arrestert i Bahamas og utlevert til USA. | Foto: MARIO DUNCANSON/AFP / AFP
FTX grunlegger Sam Bankman-Fried ble i desember arrestert i Bahamas og utlevert til USA. | Foto: MARIO DUNCANSON/AFP / AFP

Tirsdag møtte Sam Bankman-Fried opp i en rettsal i New York. Der erklærte grunnleggeren av FTX seg ikke skyldig på alle åtte punkter, som blant annet tar for seg overføringssvindel, konspirasjon til å begå verdipapir- og varebedrageri, konspirasjon for å begå hvitvasking av penger og brudd på kampanjefinansiering, skriver Financial Times.

Dermed ble 2. oktober satt som foreløpig dato for en fireukers rettsak, der påtalemyndigheten sier de vil bevise at Bankman-Fried begikk «omfattende svindel på FTX sine kunder, investorer og lånegivere». Det ble og tatt opp at Bankman-Fried har hvitvasket penger gjennom politiske og frivillige donasjoner, som Bankman-Fried var klar over.

Financeial Times skriver at påtalemyndighetene vil legge frem «hundretusenvis av dokumenter i de kommende ukene», hentet fra flere hold, blant annet tidligere ansatte hos FTX. 

Tidligere administrerende direktør hos Alameda Research, et annet selskap Bankman-Fried startet opp, som skal ha mottatt pengehjelp fra FTX for å drive med handel, og Zixiao Wang, en av grunnleggerne av FTX, har begge erkjent straffeskyld for svindel, og har godtatt å samarbeide med amerikanske myndigheter.

Påtalemyndighetene mener kollapsen av FTX har skapt tap hos mer enn 1 million kreditorer, og Bankman-Fried står også overfor sivile straffesaker.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også