Kryptobørs saksøker egen grunnlegger

Den nå konkursrammede kryptobørsen FTX saksøker sin tidligere toppleder og grunnlegger.
Det blir bare flere søksmål mot gründeren av kryptobørsen FTX, Sam Bankman-Fried. | Foto: Mike Segar
Det blir bare flere søksmål mot gründeren av kryptobørsen FTX, Sam Bankman-Fried. | Foto: Mike Segar

Financial Times skriver at det er lederne av restruktureringen av selskapet FTX som nå saksøker den tidligere grunnleggeren og lederen, Sam Bankman-Fired, etter at selskapet ble slått konkurs i november i fjor. Søksmålet går ifølge avisen mot Bankman-Fried og tre andre ledere.

Målet er å få tilbake mer penger fra Bankman-Fried til kreditorene til kryptoselskapet, og søksmålet dreier seg om mer enn 1 milliard amerikanske dollar, og går etter aksjeavlønninger, eiendomskjøp, pengeoverføringer og andre overføringer som selskapet mener bør tilbakeføres.

Et av eksemplene som dras frem går på at en av lederne i FTX skal ha overført 22,5 millioner dollar til seg selv, som en bonus, før hun investerte pengene videre i et kunstig intelligens-forskningsselskap.

De tre andre har tidligere sagt seg skyldig på punkter inkludert bedrageri, mens Bankman-Fried sa seg ikke skyldig. Det nye søksmålet føyer seg inn i rekken av søksmål rundt konkursen av kryptobørsen FTX, og lederen for restruktureringen av FTX, John Ray, har uttalt at «en så fullstendig svikt i bedriftskontroll og et så fullstendig fravær av pålitelig informasjon», er noe han aldri tidligere har sett.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også