Kryptosenter får fortsette

Kryptosenter i Nordland får fortsette – hvert fall til saken er rettskraftig.
Illustrasjonsfoto av et datasenter. | Foto: Colourbox
Illustrasjonsfoto av et datasenter. | Foto: Colourbox

I starten av juni ble det vedtatt fra Hadsel kommune å avslå søknaden om å oppføre datasenter utenfor Stokmarknes, vest for Narvik. 

Tiltakshaveren Handelsbygg Meløy Stokmarknes varslet senere søksmål om gyldigheten av vedtaket og oppsettende virkning inntil endelig dom er klar. Som de nå har fått medhold i, skriver Bladet Vesterålen.

Avisen skriver videre at statsforvalteren har bestemt at vedtaket nå ikke skal iverksettes før det foreligger endelig dom i saken, som betyr at tiltakshaveren kan fortsette datasentervirksomheten til saken er rettskraftig.

– Kommunen kan derfor inntil videre ikke pålegge riving eller opphør av bruk av anlegget begrunnet med at anlegget ikke er industri. Kommunen kan imidlertid fortsatt føre tilsyn med om anlegget drives i samsvar med støykravet i reguleringsplanen, står det i en pressemelding fra statsforvalteren i Nordland.

Datasenteret har vært gjennom flere prosesser med stans og start igjen, etter at motstanden fra lokalbefolkningen har vært stor, blant annet fordi støyen har vært sjenerende.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også