Oslo rammes av kraftig konkursvekst – store regionale forskjeller

Antallet konkurser økte med nesten 20 prosent i mai, ifølge en rapport fra Fair Group.
Christian Aaardalen i Fair Group venter tøffe tider for norske bedrifter. | Foto: Fair Collection
Christian Aaardalen i Fair Group venter tøffe tider for norske bedrifter. | Foto: Fair Collection

295 selskaper med en samlet omsetning på 1,61 milliarder kroner gikk konkurs i mai. Det er 19,4 prosent flere enn i samme måned i fjor, viser ferske tall fra Fair Group. I Oslo er antall konkurser opp 66 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, da 41 selskaper gikk konkurs.

- Konkurstakten i 2023 har etablert seg på et betydelig høyere nivå enn fjoråret og på nivåer som før koronakrisen, sier Christian Aandalen, administrerende direktør i Fair Group i en pressemelding.

Aandalen ble nylig valgt til styreleder i Virke Inkasso. Nå skal han lede bransjeorganisasjonens arbeid opp mot ny inkassolov. 

Ifølge Aandalen er ikke tallene overraskende. Fair Group venter større utfordringer for næringslivet i tiden som kommer. 

Oslo og Viken troner på konkurstoppen. I Oslo gikk 66 selskaper konkurs i mai, en økning på 54 prosent sammenlignet med samme periode i 2022. I Viken gikk 79 selskaper med til sammen 1824 ansatte over ende. 

88 selskaper innen bygg og anlegg gikk konkurs i mai. Mye skyldes lavere aktivitet i markedet for nye boliger, både hva gjelder salg og bygging. Antall konkurser i serveringsbransjen økte med 30 prosent i mai. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også