Huddlestock entrer pensjonsbransjen med oppkjøp

Kjøper det norske programvareselskapet Dtech.
Adm. dir. John E. Skahjem i Huddlestock kjøper norske Dtech for å utvide sitt tilbud til pensjonsbransjen. | Foto: Huddlestock
Adm. dir. John E. Skahjem i Huddlestock kjøper norske Dtech for å utvide sitt tilbud til pensjonsbransjen. | Foto: Huddlestock

Huddlestock, som leverer programvaretjenester innen formuesforvaltning og verdipapirhandel, har inngått en avtale med Dtech om å overta sistnevnte. 

Dtech leverer programvaretjenester rettet mot porteføljestyring og fondshandel for pensjonsselskaper. De har i dag inntekter gjennom sitt samarbeid med Duvi, men de har også pensjonsselskapet Uni pensjon på kundelisten. 

– Målet vårt er å demokratisere kapitalmarkedene, og ved å legge til en pensjonsvertikal trer vi inn i et stort, nytt marked med stort vekstpotensial. Huddlestock og Dtech er en god match ettersom Dtech kan utvide sitt tilbud med Huddlestocks teknologi for handel, kapitalforvaltning, back-office og oppgjørstjenester til sin kundebase i Norge. Videre ser vi gode muligheter til å utvide pensjonsproduktene sammen og tilby dem i Norden og Tyskland, sier administrerende direktør John E. Skahjem i Huddlestock i en pressemelding. 

Overtakelsen vil skje med aksjer som kompensasjon. Huddlestock gir Dtechs aksjonærer 828 706 aksjer i Huddlestock, verd tilsammen 2 millioner kroner. Aksjer verd ytterligere 4 millioner kroner vil bli tilbud dersom Dtech bidrar med minst 10 millioner kroner i fornybare inntekter de neste to årene. 

Administrerende direktør Leif Arnold Thomas og produktdirektør Daniel Risberg blir en del av ledergruppen i Huddlestock. 

– Vi ser frem til å bli en del av Huddlestock siden vi deler de samme ambisjonene for fintech-bransjen og tror Dtechs evne til å skalere vil øke betraktelig som en del av Huddlestock, sier Thomas i pressemeldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også