Tidligere rådgiver for den danske statsministeren får lederjobb i Vipps Mobilepay

Betaling og overføringsselskapet Vipps Mobilepay ansetter Sofie Findling Andersen i ny lederstilling.
Sofie Findling Andersen tiltrer rollen som leder for myndighetskontakt i Vipps Mobilepay ved påske i år. | Foto: Vipps Mobilepay
Sofie Findling Andersen tiltrer rollen som leder for myndighetskontakt i Vipps Mobilepay ved påske i år. | Foto: Vipps Mobilepay

Vipps Mobilepay oppretter en ny stilling som sjef for myndighetskontakt. Den er det Sofie Findling Andersen, tidligere rådgiver for den danske statsminister Mette Fredriksen, som får, skriver Vipps Mobilepay i en pressemelding.

– Sofie har en unik bakgrunn og blir med hennes erfaring en viktig bidragsyter til den spennende reisen Vipps Mobilepay er i gang med. Å gjøre det enkelt å betale, er i virkeligheten ganske komplisert. Ikke minst er det gjennomregulert av både nasjonale og europeiske myndigheter, sier administrerende direktør Rune Garborg i Vipps Mobilepay.

– Vi ønsker å være en aktiv deltager i samfunnsdialogen, og dialogen med dem som utformer reglene for vårt arbeid. Derfor etablerer vi nå en rolle som leder for myndighetskontakt, og Sofie er den perfekte kandidat til den rollen. Vi gleder oss til å få henne med på laget, legger Garborg til.

Sofie Findling Andersen kommer fra en stilling som spesialrådgiver for den danske statsminister Mette Fredriksen, og før det næringsminister Simon Kollerup. Andersen har en bakgrunn hos det danske handelskammeret og ble uteksaminert fra Copenhagen Business School i International Business Politics.

– Jeg gleder meg til å bli en del av den reisen som Vipps Mobilepay er på. Betalinger er helt grunnleggende for vårt samfunn og Vipps og Mobilepay har blitt en fast og trygg del nordmenn, dansker og finners hverdag når vi betaler og overfører penger, sier Andersen.

– Det er kun blitt mer relevant at vi passer på viktige funksjoner i vårt samfunn, og samtidig sikrer innovasjon og konkurranse. Det gjelder også for betalinger. Derfor gleder jeg meg veldig til å bidra til å takle de utfrodringer både nasjonalt og internasjonalt, som Vipps Mobilepay står overfor, legger Andersen til.

Andersen vil tiltre sin rolle til påske, og Vipps Mobilepay skriver at hun vil bidra til å gi selskapet en sterkere stemme politisk og regulatorisk på nordisk og europeisk plan.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også