Finanstilsynet gir klarsignal for sammenslåingen av Tysnes og Haugesund Sparebank

Bankene opplyste i november om sine fusjonsplaner, nå gir Finanstilsynet de nødvendige tillatelsene.
LEDER: Banksjef i Haugesund Sparebank, er tiltenkt rollen som administrerende banksjef i den sammenslåtte banken. | Foto: Eivind Jul Wibe Fiksdal
LEDER: Banksjef i Haugesund Sparebank, er tiltenkt rollen som administrerende banksjef i den sammenslåtte banken. | Foto: Eivind Jul Wibe Fiksdal

Finanstilsynet har nå gitt de nødvendige tillatelsene for å gjennomføre sammenslåingen av Tysnes Sparebank og Haugesund Sparebank. Dette skriver Haugesund Sparebank i en børsmelding torsdag morgen. 

De gir også tillatelse til etablering av Sparebankstiftelsen Tysnes, som blir etablert av Tysnes Sparebank i forbindelse med sammenslåingen. 

På tampen av fjoråret, i desember, ga forstanderskapet i Tysnes Sparebank og generalforsamlingen i Haugesund Sparebank tilslutning til at bankene skulle slås sammen. Det er Haugesund Sparebank som overtar eiendelene, rettighetene og forpliktelsene i Tysnes Sparebank.

Det er planlagt at nåværende banksjef i Haugesund Sparebank, Bente Syre, skal bli administrerende banksjef for den sammenslåtte banken. Gjennomføringen av sammenslåingen er planlagt at skal skje november i år.

Den sammenslåtte banken vil få en samlet egenkapital på 2.157 millioner kroner, og en samlet ren kjernekapitaldekning på 18,4 prosent. 

«I tillatelsen har Finanstilsynet stilt som vilkår at den sammenslåtte banken skal ha et forhøyet kapitalkrav (pilar 2-krav) som utgjør 2,9 prosent av det konsoliderte beregningsgrunnlaget, og at minstekravet skal oppfylles med minimum 56,25 prosent av ren kjernekapital og minst 75 prosent kjernekapital.»

Haugesund Sparebank kunngjorde i fjor sommer sine planer om å gå på børs. Tysnes Sparebank er til handel på Euronext Growth, men vil ved fusjonen opphøre å eksistere. Haugesund Sparebank vil derfor være nødt til å søke notering på børsen med mål om å opprettholde noteringen av den sammenslåtte banken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også