Kjøper svensk låneportefølje verdt 700 millioner kroner

Morrow Bank kjøper en portefølje fra svenske Qliro med en premie på 2 prosent sammenlignet med låneverdien.
KJØPER I SVERIGE: Administrerende direktør i Morrow Bank, Øyvind Oanes. | Foto: Morrow Bank
KJØPER I SVERIGE: Administrerende direktør i Morrow Bank, Øyvind Oanes. | Foto: Morrow Bank

Morrow Bank kjøper en låneportefølje verdt omtrent 700 millioner svenske kroner fra det svenske betalingsløsningsfirmaet Qliro. Det kommer frem av en børsmelding torsdag.

«Oppkjøpet er med en premie på 2 prosent sammenlignet med låneverdien, noe som gjør det til en kostnadseffektiv måte for banken å øke lånebalansen og utnytte sin skalerbare bankplattform», skriver Morrow Bank, tidligere kjent som Komplett Bank.

Kjøpet er i tråd med Klarna-konkurrenten Qliros kommuniserte strategi om å forfølge muligheter for å akselerere verdiskapningen, opplyses det.

– Veldig skalerbar

Morrow Bank-sjef Øyvind Oanes uttalte nylig til FinansWatch at porteføljekjøp, sammenslåinger, oppkjøp eller det å bli kjøpt opp, kan bli aktuelt.

– Vi har bygget en veldig skalerbar plattform som gjør at vi har bra forutsetninger for å vokse og drive lønnsomhet gjennom vekst, uten å nødvendigvis øke så mye i kostnader, fortalte Oanes.

Det opplyses også at porteføljekjøpet ikke vil ha noen innvirkning på Morrow Banks kostnadsnivå på grunn av en høy grad av automatisering og selvbetjening i banken.

«Foreløpige estimater indikerer at transaksjonen vil ha en nøytral innvirkning på resultatene for 2024 og en positiv effekt fra 2025 og utover, noe som viser bankens skalerbarhet», skriver banken.

Vokser i Sverige

Transaksjonen med Qliro forventes å bli fullført før utgangen av august 2024 med oppgjør i kontanter. 

Etter transaksjonen vil Morrow Banks svenske brutto utlånsbok være på rundt 3,7 milliarder svenske, noe som utgjør omtrent 28 prosent av bankens totale utlånevolum. Den norske nisjebanken har mest virksomhet i Finland, mens i Norge krymper utlånene.

I tillegg til betalingsløsninger har Qliro også en utlånsvirksomhet der de tilbyr forbrukslån. Det er denne delen av virksomheten som Morrow Bank nå har avtalt å kjøpe en portefølje av lån fra.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også