ABG Sundal Collier økte resultatet med 50 prosent

Fredag kom kvartalsrapporten fra meglerhuset, og viste en solid bunnlinje for årets andre kvartal. 
STERKT BIDRAG: Norge bidrar klart mest til meglerhusets omsetning av landene i Skandinavia, her norgessjef for ABG Sundal Collier, Kristian Fyksen. | Foto: ABG Sundal Collier
STERKT BIDRAG: Norge bidrar klart mest til meglerhusets omsetning av landene i Skandinavia, her norgessjef for ABG Sundal Collier, Kristian Fyksen. | Foto: ABG Sundal Collier

ABG Sundal Collier ender i andre kvartal med et resultat på 87 millioner kroner, hvilket er en bedring på 50 prosent og 29 millioner kroner fra første kvartal. 

Omsetningen endte i kvartalet på 510 millioner kroner, opp fra 403 millioner kroner kvartalet før. Virksomheten i Norge hadde en omsetning på 256 millioner kroner, og er det landet som genererer høyest inntekt. Inntektene endte i perioden på 913 millioner kroner, hvilket er det nest høyeste siden 2007. 

Driftsmarginen var i perioden opp 6 prosent, fra 18 prosent i årets første kvartal til 24 prosent i årets andre kvartal. 

Den annualiserte egenkapitalavkastningen endte i kvartalet på 30 prosent, opp fra 23 prosent kvartalet før. 

Administrerende direktør i ABG, Jonas Ström, peker i rapporten på balansert og diversifisert forretningsmiks, samt sterk etterspørsel fra kredittinvestorer som medvirkende faktorer til det gode resultatet. Dette i kombinasjon med tegn på at rentetoppen er nådd og en avtagende inflasjon har en positiv effekt på investorers tillit og risikovilje. 

Mens aktiviteten på aksjemarkedet var noe lavt første kvartal, opplyser Ström i rapporten om at de nå ser tegn til normalisering, med flere transaksjoner gjennomført i andre kvartal. 

ABG Sundal Collier ble etablert i 2001 da svenske ABG Securities og norske Sundal Collier slo seg sammen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også