Flekkefjord Sparebank vinner prestisjefull kåring

NHO Agder har kåret banken til månedens bedrift i juni blant over 2000 medlemsbedrifter. 
MÅNEDENS BEDRIFT: Adm. banksjef Heidi Nag Flikka i Flekkefjord Sparebank, Trond Madsen, NHO, HR-leder Henriette Bakke sammen med noen av sommerens student-interns i banken | Foto: Flekkefjord Sparebank
MÅNEDENS BEDRIFT: Adm. banksjef Heidi Nag Flikka i Flekkefjord Sparebank, Trond Madsen, NHO, HR-leder Henriette Bakke sammen med noen av sommerens student-interns i banken | Foto: Flekkefjord Sparebank

Flekkefjord Sparebank er blitt kåret til månedens bedrift av Agder NHO på grunnlag av bankens satsing på student-internships over sommerukene. Over 2000 andre medlemsbedrifter ble vurdert, skriver banken i en pressemelding. 

«Flekkefjord Sparebank har gjennom sin satsning på internship i sommerukene for unge studenter, vist både vilje og evne til å forsterke koblingen mellom næringslivet og utdanningssituasjonen», begrunner NHO.

Ønsker å få studentene tilbake etter utdanning

Flekkefjord Sparebank påpeker viktigheten av at studentene får muligheter til å prøve seg i en lokalbank tidlig, slik at de får oppleve mulighetene som finnes ved å komme tilbake etter studietiden. 

– Vi ønsker at unge som er under høyere utdanning vender hjemover etter studiene. Derfor vil vi vise hvilke spennende jobbmuligheter som finnes i regionen vår. Det er viktig at vi ikke går glipp av verdifull kompetanse, sier administrerende banksjef Heidi Nag Flikka.

– Studentene vil få verdifull arbeidserfaring, samtidig som banken får tilført kompetanse til å utføre viktige oppgaver i den daglige driften av banken. I lengden kan dette fungere som et springbrett, hvor de unge kommer tilbake til banken i fremtiden, legger hun til.

Tilbyr permanente stillinger

Noen av de 16 studentene med internship vil få mulighet til å fortsette å jobbe i banken gjennom en deltidsstilling ved siden av studiene. 

– Vi tilbyr studentkontrakter som en forlengelse av sommerengasjementet for noen av deltakerne, fordi vi trenger kompetansen deres. Det betyr at de jobber med konkrete arbeidsoppgaver for oss mens de studerer. Det tilsvarer ofte 30-40 prosents stillinger som passer fint å kombinere med studier, fordi det er stor fleksibilitet knyttet til når de jobber. Det styrer de i stor grad selv, forklarer banksjefen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også