Mann lurte Danske Bank for 1,2 millioner kroner etter nettbank-feil

Gjorde 151 transaksjoner fra sin tomme konto. 
TAPPET: Den spillegale trønderen skal ha overført store beløper fra sin tomme konto. | Foto: Berit Roald / NTB
TAPPET: Den spillegale trønderen skal ha overført store beløper fra sin tomme konto. | Foto: Berit Roald / NTB

Den spillegale trønderen skal, etter å ha oppdaget en teknisk feil i nettbanken sin, ha overført store beløp i løpet av et døgn i fjor høst. Mannen skal ha funnet ut at hans Danske Bank konto ikke ble trukket etter at han gjorde straksoverføringer, noe som resulterte i at han fullførte en rekke transaksjoner, skriver Trønder-avisa. 

Han måtte nylig møte i Trøndelag tingrett, tiltalt for å ha begått 58 tilfeller av grovt bedrageri begått i perioden september 2022 til han ble pågrepet i november 2023. Her tilsto mannen de faktiske forholdene mot banken, samt flere forholdene som ble begått mot andre enkeltpersoner i denne perioden. 

Ifølge mannens forklaring skal han angrende ha kontaktet banken i tiden etter at ugjerningen var begått, hvor han ønsket å få til en avtale for å gjøre opp for seg. Denne henvendelsen skal banken aldri ha besvart. 

Danske Bank på sin side har forklart at de hadde en sikkerhetsbrist i perioden da mannen misbrukte denne feilen, som nå setter han 1,2 millioner kroner i gjeld til banken. 

«I forbindelse med en oppdatering i vårt system knyttet til straksbetalinger var det i en kort tid mulig å gjennomføre straksbetalinger til tross for manglende dekning på konto. Feilen ble raskt oppdaget og rettet kort tid etterpå,» heter det i et utdrag fra bankens vitneforklaring under rettsaken. 

Mannen er nå dømt til to år og fire måneders fengsel, hvor seks måneder er betinget. Det er ukjent om patrene ønsker å anke dommen. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også