Massiv svindelbølge mot Sparebank 1 Nord-Norge sine kunder

Kunder har blitt lurt for 4,3 millioner kroner de siste ukene. 
Foto: Magnus Eidem
Foto: Magnus Eidem

Nå går Sparebank1 Nord-Norge ut og advarer om et massivt svindelangrep mot bankkunder per telefon, hvor det tyder på at svindlerne angriper eldre mennesker. Den siste tiden har problemet økt, hvor banken daglig ser forsøk på svindel i millionklassen.

På bare to uker har svindlere lurt kunder for 4,3 millioner. 

– Vi har sett jevn økning over år i antall svindelforsøk, men det som har skjedd de siste ukene nå skiller seg ut, sier Helle Bratsberg, fagansvarlig for svindel i Sparebank1 Nord-Norge til NRK

– Det er rett og slett urovekkende. Vi som bank trenger ingen koder eller passord fra kundene våre. Så hvis noen ringer og spør deg om dette så kan du være helt sikker på at det er en svindler som prøver å nå inn i nettbanken din.

Hun forteller at personene som blir kontaktet ofte er eldre.

– Vi ser tydelig at de typisk går etter navn som kan tilhøre eldre nordmenn. Det er særlig personer i aldersspennet 75 til 85 år som blir lurt, og det er oftest kvinner, sier Bratsberg.

Merethe Samuelsen, næringslivskontakt i Troms politidistrikt, sier hun tror det er store mørketall. 

– Det vil jeg tro at det er. Vi vil jo aldri få vite hvor store mørketallene er, men vi får få anmeldelser sammenlignet med det antallet personer vi antar at er utsatt for svindel.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også