Pusser opp for millioner – Sparebanken Vest tar regningen

Banken sier at klubbens satsing på kvinnefotball er en stor del av grunnen til pengegaven. 
GAVE: To millioner kroner fikk Bryne Fotballklubb av Sparebanken Vest. | Foto: Bryne Fotballklubb
GAVE: To millioner kroner fikk Bryne Fotballklubb av Sparebanken Vest. | Foto: Bryne Fotballklubb

Bryne trengte sårt å pusse opp kjøkkenet i klubbhuset, en kostnad på cirka to millioner kroner. Klubben sier til Jærbladet at kjøkkenet er en viktig del av klubbhuset, som medlemmene flittig bruker. 

– Jeg tror dette vil gjøre klubbhuset mer attraktivt for alle medlemmene. Klubben får også mulighet til å være godt vertskap for gjestende lag. Med den nye kjøkken- og kantineløsningen kan vi tilby tilreisende lag med lang reisetid en mulighet for et godt måltid og en komfortabel spiseplass etter kamp eller underveis i en fotballturnering, sier daglig leder i Bryne, Hans-Øyvind Sagen.

– Det er jevnlig kveldsmat for spillere fra flere av ungdomslagene på klubbhuset. Når det arrangeres fotballturneringer, foreldremøter, bursdager og konfirmasjoner, er det full rulle her, sier ungdomstrener Espen Undheim.

Banksjef i Sparebanken Vest, Ommund Braut, begrunner den store gaven med at banken har stor sans for at Bryne FK har satset på like muligheter for jenter i fotballen, og at klubben har forsterket satsingen på toppfotball for kvinner.

– Vi håper at gaven vil være en god inspirasjon og anerkjennelse for Bryne FKs satsing på både jenter og gutter. Vi synes at arbeidet Bryne nå er i gang med har store likhetstrekk med verdiene som 1980-tallets «Mønsterbruket på Jæren» var tuftet på. I en slik fotballsatsing fortjener alle Bryne-spillerne et moderne kjøkken- og kantineområde, der det er muligheter for sunne og gode matopplevelser, samt en god sosial møteplass, sier Ommund Braut.

Brynes kjøkkensjef og altmuligdame, Edith Håland Sele, sier at gaven har vært trengt. 

– Kjøkkenet har verken ønskelig størrelse eller utstyr som er tilpasset til den store bruken gjennom hele året. Ventilasjonen er heller ikke godt dimensjonert for et kjøkken med så stor aktivitet, sier hun. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også