Rekordår for Haugesund Sparebank

Etter et år med høy aktivitet og sterk utlånsvekst kan Haugesund Sparebank legge fra seg et rekordresultat for banken, med høyere egenkapitalavkastning og utlånsvekst sammenlignet med 2022. 
REKORDRESULTAT: – Vi har hatt fokus på å holde lave kostnader gjennom året, sier administrerende banksjef, Bente Haraldson Syre, til FinansWatch. | Foto: Eivind Jul Wibe Fiksdal
REKORDRESULTAT: – Vi har hatt fokus på å holde lave kostnader gjennom året, sier administrerende banksjef, Bente Haraldson Syre, til FinansWatch. | Foto: Eivind Jul Wibe Fiksdal

Til tross for uroligheter i finansmarkedene og høy prisvekst, fikk Haugesund Sparebank et solid årsresultat i 2023. Resultatet etter skatt på 154 millioner kroner gikk opp med omtrent 38 prosent sammenlignet med 2022, dette skyldes i stor grad god vekst, kombinert med effektiv og lønnsom drift, skriver de i årsrapporten. 

– Følte dere noe uro i markedet gjennom 2023? 

Vi var veldig spent i begynnelsen, og gjennom året med tanke på høyere renter. Likevel er vi geografisk heldige og opplevet god aktivitet blant våre bedriftskunder i regionen, sier administrerende banksjef, Bente Haraldson Syre, til FinansWatch. 

Den lønnsomme driften kan reflekteres av en lavere kostnadsprosent. I årsrapporten kommer det frem at kostnadsprosenten er på 41,2 prosent, mot 42,6 prosent i 2022. Utlånsveksten siste 12 måneder har også gått opp fra 2022 til 7,5 prosent. 

Bankens netto tap på utlån og garantier i forhold til forvaltningskapital er på 0,16 prosent for 2023, mot 0,21 prosent i 2022. 

– Når vi nå legger bak oss et år med lønnsom og effektiv bankdrift, vil det komme regionen vår til gode gjennom betydelig støtte til blant annet kultur, idrett og næringsutvikling på Haugalandet, sier Syre i en pressemelding. 

Visjonen til Haugesund Sparebank er å «Bidra til at Haugalandet og Sunnhordland er et godt sted å bo og leve». De ønsker å være en aktiv bidragsyter for både privatpersoner og næringslivet i regionen. 

Posisjoneringen ble styrket i slutten av 2023 med fusjonering mellom Haugesund Sparebank og Tysnes Sparebank. Haugesund Sparebank er overtakende bank og vil gjøre de sterkt posisjonert på Haugalandet og Sunnhordland. De har også åpnet nytt kontor i Etne, og Sveio for å bygge opp under bankens visjon. 

– Vi har sett behovet for å bli større i markedet, og da så vi potensiale ved å fusjonere oss med Tysnes Sparebank. Vi opplever fortsatt at en del kunder møter opp fysisk og vil snakke med rådgivere, da er det viktig å være tilgjengelig lokalt, sier Syre til FinansWatch. 

Les mer: Tysnes Sparebank og Haugesund Sparebank slår seg sammen


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også