Tysnes Sparebank og Haugesund Sparebank slår seg sammen

Haugesund Sparebank utvider området opp mot Bergen etter at banken nå fusjoneres med Tysnes Sparebank. Haugesund Sparebank melder også at den nå går inn i Eika-alliansen
UKENS NYE PAR: Administrerende banksjef Bente Haraldson Syre i Haugesund Sparebank og banksjef Dag Sandstå i Tysnes Sparebank går sammen når de to bankene fusjoneres.
UKENS NYE PAR: Administrerende banksjef Bente Haraldson Syre i Haugesund Sparebank og banksjef Dag Sandstå i Tysnes Sparebank går sammen når de to bankene fusjoneres.

Styrene i Tysnes Sparebank og Haugesund Sparebank har vedtatt en plan for sammenslåing av de to bankene. Haugesund Sparebank er overtakende bank i fusjonen. Det melder begge bankene i en felles børsmelding torsdag morgen.

Den fusjonerte banken vil få en samlet forvaltningskapital på like over 18 milliarder kroner og en forretningskapital på rett over 22 milliarder kroner. Egenkapitalen blir snaue 2,2 milliarder kroner, og samlet ren kjernekapitaldekning blir 18,4 prosent.

Ifølge børsmeldingen vil den fusjonerte banken inntil videre få navnet Haugesund Sparebank.

Inn i Bergen

Et resultat av fusjonen er at Haugesund Sparebank får en filial i Bergen. Samtlige kontorer til Tysnes og Haugesund skal videreføres, opplyser bankene.

Foto: Haugesund Sparebank
Foto: Haugesund Sparebank
Den nye banken får til sammen 12 kontorer på Haugalandet og i Sunnhordland.

Haraldson Syre blir leder

– Hovedpoenget med sammenslåingen er å sikre en sterk og solid lokal sparebank til det beste for begge bankenes kunder, ansatte, eiere og lokalsamfunnene, sier administrerende banksjef Bente Haraldson Syre i Haugesund Sparebank i børsmeldingen.

– Denne løsningen er med å sikre lokalbanken i markedsområdet, og ikke minst er det en god løsning for både ansatte og eiere i vår bank, sier banksjef Dag Sandstå i Tysnes Sparebank i meldingen.

Det er Haraldson Syre som er tiltenkt rollen som leder for den fusjonerte banken. Banksjef Dag Sandstå i Tysnes Sparebank blir tilknyttet banken frem til han går av med pensjon i januar 2025. Han skal blant annet jobbe med å følge opp satsingen banken har innen eiendomsmegling gjennom Aktiv-selskapene.

Går inn i Eika

I børsmeldingen fremgår det også at Haugesund Sparebank har inngått en avtale om å bli med i Eika-alliansen.

I en egen pressemelding fra Eika Gruppen kommer det frem at den sammenslåtte banken blir den fjerde største aksjonæren i Eika.

– Vi i Eika er stolte og ydmyke overfor at Haugesund Sparebank, som har vedtatt å fusjonere med Tysnes Sparebank, samtidig velger å bli en del av vår allianse. Tysnes er en Eika-bank vi kjenner godt, og gjennom denne prosessen har vi lært Haugesund å kjenne som en solid og veldrevet lokal sparebank med stor betydning for vestlandsregionen mellom Bergen og Stavanger, sier konsernsjef Hege Toft Karlsen i Eika Gruppen.

Den sammenslåtte banken vil få en eierandel på 4,99 prosent i Eika Gruppen.

Få daglige oppdateringer fra FinansWatch – meld deg på våre nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også