Haugesund Sparebank signerer bærekraftavtale

– Rapportering bidrar til mer åpenhet, mindre grønnvasking og gjør det lettere å velge bærekraftige løsninger, sier banksjef Bente Haraldson Syre.
BÆREKRAFT: Administrerende banksjef Bente Haraldson Syre ser fram til at Haugesund Sparebank kan bidra inn i nettverket med et lokalbankperspektiv. | Foto: Pressefoto
BÆREKRAFT: Administrerende banksjef Bente Haraldson Syre ser fram til at Haugesund Sparebank kan bidra inn i nettverket med et lokalbankperspektiv. | Foto: Pressefoto

Som 20 andre norske banker har gjort før dem signerer Haugesund Sparebank nå avtale med Partnership for Carbon Financials (PCAF). Det er et strukturert nettverk som binder sammen banker og andre finansinstitusjoner med mål om å etablere en enhetlig rapporteringsstandard for klimagassutslipp knyttet til finansierte prosjekter i kundeporteføljen. 

– Haugesund Sparebank har som mål å være en pådriver for bærekraftig utvikling på Haugalandet og i Sunnhordland, sier administrerende banksjef Bente Haraldson Syre i Haugesund Sparebank, til Næringsforeningen Haugalandet.

Som bank er utslippene fra egen virksomhet relativt beskjedne, sammenlignet med porteføljen vi finansierer. Banken ser derfor at det største potensialet for å bidra til utslippsreduksjon ligger i å påvirke sin kundemasse, uttrykker de i en pressemelding.

Banken har siden 2022 estimert utslippene i bedriftsmarkeds-porteføljen via egen utregningsmodell. Nå ser de behovet for å benytte standardiserte og felles utregningsmodeller som gir bedre sammenligningsgrunnlag mellom banker og finansinstitusjoner over tid, og signerte nylig avtale med PCAF.

– Denne forpliktelsen er et viktig steg for å ta vår del av ansvaret for å kartlegge og følge opp bankens portefølje. Rapportering bidrar til mer åpenhet, mindre grønnvasking og gjør det lettere å velge bærekraftige løsninger, sier Administrerende banksjef Bente Haraldson Syre.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også