Generalforsamlingen i Totens Sparebank stemte ja til sammenslåing med Sparebank 1 Østlandet

Fusjonen mellom Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet er et stort steg nærmere, etter 17 av 20 representanter i generalforsamlingen stemte for at de ønsket en fusjon.
Administrerende banksjef i Totens Sparebank, Rolf Endre Delingsrud. | Foto: SpareBank 1 Østlandet
Administrerende banksjef i Totens Sparebank, Rolf Endre Delingsrud. | Foto: SpareBank 1 Østlandet

Torsdag kveld holdt generalforsamlingen i Totens Sparebank møte i bankens lokaler på Lena. Der landet representantene på at de vil støtte den foreslåtte fusjonen mellom Sparebank 1 Østlandet og Totens Sparebank. 

Flertallet med 17 stemmer i Totens Sparebanks generalforsamling bestående av 20 representanter fra ansatte, eiere, kunder og kommuner, stemte for fusjonen. 

– Dette blir en trygg videføring av arven fra Totens Sparebank, sier administrerende banksjef Rolf Endre Delingsrud i Totens Sparebank.

Han mener fusjonen vil ta arven fra Totens Sparebank trygt inn i framtida. 

– Vi knytter oss til en ny merkevare, men med en framoverlent og stolt kultur som er forankret i lokale verdier og tradisjoner og med sterke fagmiljøer. I tillegg sikrer vi at kompetanse forblir lokalt, sier Delingsrud.

Vestre Toten kommune hadde på forhånd varslet at de ville stemme imot fusjonsforslaget, men med 17 mot 3 stemmer ble altså styrets forslag om sammenslåing vedtatt. Vestre Toten hadde trengt minst seks stemmer fra andre representanter, i tillegg til sin egen, for at forslaget ikke ville blitt vedtatt.

I forkant av generalforsamlingen har fusjonen vært et heftig diskusjonstema på Toten. Så mye som 30 prosent av de ansatte i banken var negative til at fusjonen skulle gjennomføres, og Facebook-gruppa «La Totens Sparebank bestå» har iløpet av 10 dager fått nesten 800 følgere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også