Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet vil fusjonere

Styrene i Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet har i dag vedtatt en intensjonsavtale om å slå sammen de to bankene.
SLÅR SEG SAMMEN: Richard Heiberg, konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, og Rolf Endre Delingsrud, administrerende banksjef i Totens Sparebank.
SLÅR SEG SAMMEN: Richard Heiberg, konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, og Rolf Endre Delingsrud, administrerende banksjef i Totens Sparebank.

Innlandets to største banker vil slå seg sammen til én bank. Det melder Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet i en felles pressemelding onsdag morgen.

Fusjonen gjennomføres ved Sparebank 1 Østlandet som overtakende bank. Det planlegges et oppgjør det Sparebank 1 Østlandet utsteder nye egenkapitalbevis og et kontantvederlag til dagens eiere av Totens Sparebank.

Ifølge pressemeldingen skal «en sammenslåing av Innlandets to største banker vil skape en enda mer kraftfull bank for kundene og regionen. Den fusjonerte banken vil få økt konkurransekraft og større løfteevne».

– Fusjonen understøtter vår visjon om å bidra til vekst og utvikling i regionen. Samtidig vil sammenslåingen øke vår evne til å møte kommende utfordringer. Sammen vil vi skape gode løsninger for kundene, bygge lokale arbeidsplasser og gode nærmiljøer, sier administrerende banksjef i Totens Sparebank, Rolf Endre Delingsrud, i meldingen.

Ifølge meldingen vil Delingsrud gå inn som medlem i Sparebank 1 Østlandets konsernledelse med primæransvar for integrasjonsprosessen mellom Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet. Før jul ble det klart at Klara-Lise Aasen blir konsernsjef for Sparebank 1 Østlandet fra april.

Videre i meldingen fremgår det at økte myndighetskrav på stadig flere områder er en viktig årsak for at Toten Sparebank nå ønsker å fusjonere.

Den sammenslåtte banken blir en del av Sparebank 1-alliansen.

Totens Sparebank er i dag lokalisert på Lena, Raufoss, Gjøvik, Hamar og Råholt med om lag 90 medarbeidere. Sparebank 1 Østlandet har virksomhet i Innlandet, Oslo og Akershus. Banken har 1.150 medarbeidere fordelt på 37 lokasjoner. Ifølge pressemeldingen skal alle nåværende ansatte blir med videre i den sammenslåtte banken.

– Vi ønsker alle medarbeiderne i Totens Sparebank velkommen. Det er behov for alle og de vil få jobbe fra sitt nåværende arbeidssted også etter gjennomføringen av fusjonen, sier konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, Richard Heiberg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også