Fusjonen mellom Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet kan falle igjennom

Representanten fra Vestre Toten kommune vil stemme nei, og fem ansattrepresentanter har ennå ikke bestemt seg. Stemmer syv representanter nei når generalforsamlingen møtes, blir det ingen fusjon.
Konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, Richard Heiberg, og administrerende banksjef i Totens Sparebank, Rolf Endre Delingsrud, fra da de inngikk intensjonsavtalen om fusjon. | Foto: Sparebank 1 Østlandet / Totens Sparebank
Konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, Richard Heiberg, og administrerende banksjef i Totens Sparebank, Rolf Endre Delingsrud, fra da de inngikk intensjonsavtalen om fusjon. | Foto: Sparebank 1 Østlandet / Totens Sparebank

Den 22. februar skal generalforsamlingen til Totens Sparebank ta stilling til den foreslåtte fusjonen med Sparebank 1 Østlandet. Generalforsamlingen består av 20 representanter, som inkluderer egenkapitaleiere, representanter for kunder, representanter for ansatte, og kommunene Vestre Toten, Østre Toten og Gjøvik.

Nå møter den foreslåtte fusjonen motstand, skriver BankShift og lokalavisen Oppland Arbeiderblad. I forrige uke hadde Vestre Toten kommune flertall i formannskapet for å stemme imot forslaget.

– Det man er mest bekymret for er at det på sikt skal føre til tap av arbeidsplasser, spesielt i Lena-kontoret til Totens Sparebank. De som stemte nei til fusjon sier også at man ønsker lokal tilstedeværelse av banken, og at det betyr mye for innbyggerne. Man frykter at varemerket forsvinner helt, sier Vestre Totens representant i generalforsamlingen, Amanda Maria Tandsether, til Bankshift.

Formannskapet i Østre Toten kommune har imidlertid enstemmig gitt sin representant mandat til å stemme for fusjonen, mens formannskapet i Gjøvik kommune skal stemme over forslaget på onsdag, skriver Oppland Arbeiderblad.

Blant de ansatte i Totens Sparebank er det fem representanter. Hovedtillitsvalgt for de ansatte, Kim Gøran Hårstadsveen, forteller at de ennå ikke har bestemt seg for hva de vil stemme på.

– Vi er fem som representerer de ansatte i generalforsamlingen. Vi skal møtes for å snakke sammen om saken. Vårt mandat er å fremme de ansattes interesser, sier Hårstadsveen til Oppland Arbeiderblad.

Generalforsamlingen skal ta stilling til fusjonsforslaget torsdag 22. februar. Dersom 7 eller flere av de 20 representantene stemmer nei til forslaget, blir ikke fusjonen gjennomført.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også