SDC ruster opp for å ta markedsandeler i det norske markedet

Ny strategi, omorganisering og nye norske medarbeidere skal styrke SDCs satsing i Norge. 
NYANSATTE: SDC har nå ansatt to medlemmer med norsk bakgrunn i selskapets ledelse; Stig Valderhaug og Hilde Seljom. Her sammen med administrerende direktør Torben Finnemann (t.v.). | Foto: SDC
NYANSATTE: SDC har nå ansatt to medlemmer med norsk bakgrunn i selskapets ledelse; Stig Valderhaug og Hilde Seljom. Her sammen med administrerende direktør Torben Finnemann (t.v.). | Foto: SDC

Det danske IT-selskapet SDC følger med stor interesse bevegelsene som skjer i det norske bankmarkedet for tiden, forteller administrerende direktør Torben Finnemann i en pressemelding. 

– Våre norske vekstambisjoner er svært berettigede og er en naturlig forlengelse av vår nåværende sterke markedsposisjon i Norden. Jeg er helt sikker på at SDC vil spille en fremtredende rolle i det norske markedet, både nå og i fremtiden, sier Finnemann. 

Fra årsskifte innførte selskapet en ny 2-årig strategiperiode, under overskriften «Execute Effective Banking», med fokus på å levere ny tverrnordisk funksjonalitet med digitalisering, automatisering og en kostnadseffektiv nordisk bankplattform. 

Norske nyansettelser

For å opprettholde konkurransefortrinn, utviklingskraft og styrke markedsposisjonen, ikke minst i Norge, fokuserer selskapet på løpende tilpasninger av virksomheten. Det har blant annet ført til en justering av SDCs organisasjon, inkludert etablering av et nytt Business-Excellence-område. 

Nå er to medlemmer med norsk bakgrunn ansatt i SDCs ledelse – Stig Valderhaug og Hilde Seljom. Deres ledelseskompetanse utnyttes spesielt i forhold til norske kunder, og deres inngående kjennskap til det norske markedet bidrar til at løsninger og dialoger kan tilpasses det norske markedet og disse kundenes behov. 

Hilde Seljom tiltrådte som direktør for utviklingsområdet Advisory & Sales Banking i september 2023. Området fokuserer på essensielle løsninger innen onboarding, bolig, kreditt, rådgivning, pensjon, investering og automatisert back-office produksjon. 

– Jeg har nå vært ansatt i SDC siden 2018, og min bakgrunn som prosjektsjef fra den norske bankverden har direkte formet min tilnærming til rollen. Denne erfaringen har selvfølgelig bidratt til å gi meg en forståelse og innsikt i våre norske kunders behov. Jeg bringer med meg en forsterket evne til å håndtere utfordringer og imøtekomme våre kunders behov på en effektiv og målrettet måte, sier Seljom. 

Samarbeider med Stacc

I Advisory & Sales banking leverer de blant annet moderne kredittløsninger til kundene, og har en sterk samarbeidspartner i Stacc, forteller Seljom videre. Stacc har en løsning for rådgivning og saksbehandling av kreditter, som er tett integrert med SDCs løsninger.

– Vi starter med å støtte ESG-initiativer innen boligsektoren, og vi har også innsikt i både kundebehov og de underliggende forretningsdriverne på dette området. På hvitvaskingsområdet har SDC utviklet en svært effektiv AML-løsning basert på kunstig intelligens, og derfor med god dekning, sier hun. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også