Fusjonsplan for Sparebank 1 Østlandet og Totens vedtatt i styrene

Sparebank 1 Østlandet og Totens Sparebank er nå ett steg nærmere fusjon. Mandag ble fusjonsplanen vedtatt i bankenes styrer. 
Richard Heiberg, konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, og Rolf Endre Delingsrud, administrerende banksjef i Totens Sparebank. | Foto: Sparebank 1 Østlandet / Totens Sparebank
Richard Heiberg, konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, og Rolf Endre Delingsrud, administrerende banksjef i Totens Sparebank. | Foto: Sparebank 1 Østlandet / Totens Sparebank

I starten av januar inngikk Sparebank 1 Østlandet og Totens Sparebank en intensjonsavtale om sammenslåing. I dag vedtok styrene i bankene avtalen om sammenslåing, opplyser Sparebank 1 Østlandet i en børsmelding. 

Sparebank 1 Østlandet skal være den juridisk og regnskapsrettslige overtakende banken i fusjonen, og vil dermed overta alle eiendeler, rettigheter og forpliktelser i Totens Sparebank ved gjennomføring av sammenslåingen. Den sammenslåtte banken vil fortsette under navnet Sparebank 1 Østlandet.

«Det overordnede målet for den sammenslåtte banken er å bli en enda bedre bank for Innlandet bygget på solid kompetanse fra begge banker. En sammenslått bank vil stå sterkere i møte med økt konkurranse og stadig økende regulatoriske krav. Med styrket lokal tilstedeværelse vil banken være attraktiv for både kunder, ansatte, eiere og samfunnet,» står det i meldingen. 

Basert på regnskapstall per 30. september 2023 vil den sammenslåtte banken få cirka 196 milliarder kroner i forvaltningskapital, cirka 264 milliarder kroner i forretningskapital, egenkapital på cirka 22,4 milliarder og en samlet ren kjernekapital på 17,8 prosent. 

Styrene i de to bankene vil nå fremme forslaget om sammenslåing overfor henholdsvis representantskapet og generalforsamlingen i bankene. Gjennomføring av sammenslåingen er blant annet betinget av at representantskapet og generalforsamlingen i de to bankene treffer nødvendige vedtak i møter den 22. februar 2024, og at nødvendige myndighetsgodkjennelser gis uten vilkår eller på vilkår som ikke vesentlig endrer forutsetningene bankene har lagt til grunn for sammenslåingen.

Det tas sikte på å gjennomføre sammenslåingen i løpet av tredje kvartal 2024.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også