Sparebanken Sogn og Fjordane gir en million til Nasjonalt villakssenter

Senteret sier pengen sårt var trengt for å fullføre en utstilling på senteret. 
Foto: Cicilie S. Andersen
Foto: Cicilie S. Andersen

Banksjef bedrift Sogn hos Sparebanken Sogn og Fjordane, Jan Petter Vadheim, delte nylig ut en million kroner til Nasjonalt villakssenter. Pengene skal gå direkte til fullføringen av en utstilling på senteret, som etter planen skal være ferdig sommeren 2024. 

– Utviklingen ved villakssenteret vil gi betydelige ringvirkninger lokalt, i form av arbeidsplasser og økt omsetning. Denne satsingen vil gi større aktivitet, sysselsetting og verdiskaping og vil helt klart styrke sogneregionen som et attraktivt reisemål. Dessuten er disse utstillingene svært viktige med tanke på å lære opp skoleelever på samspillet i naturen, sier Vadheim ifølge Sognavis

Alf Olsen jr. ved Nasjonalt villakssenter forteller at utstillingen er en viktig brikke i arbeidet for å redde bestanden av villaks i elven. 

– Det som har skjedd i elven i dag viser bare hvor alvorlig situasjonen er for villaks-bestanden. Lærdalselven er fredet for laksefiske frem til og med 2025-sesongen. Vi arbeider for å etablere en god dialog med forskjellige parter for at villaksen skal kunne se en lysere framtid i møte. Hvis ikke, så kan jeg ikke garantere at barnebarna mine kan oppleve villaksen i Lærdalselven i framtiden, sier Olsen jr. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også