Romerike Sparebank sier det er tungt å se at så mange sliter

Har 1,4 millioner kroner i kontrasterte tap så langt i år. 
Foto: Romerike Sparebank / PR
Foto: Romerike Sparebank / PR

Etter en kraftig økning i tap på utlåne det siste året for Romerike Sparebank, sier banksjef, Siri Berggreen, til Romerike Blad at hun synes at situasjonen er trist, når hun ser hvor mange mennesker. som sliter økonomisk. 

- Det er ikke til å legge skjul på at vi synes det er tungt at flere enn tidligere har utfordringer med å få budsjettet til å gå opp. Helt konkret opplever vi at det er flere som søker om avdragsfrihet, og at flere bruker av sparepengene sine, sier hun. 

Hun forteller at hun ser et klart skifte i forbruksmønsteret til bankens kunder. 

- Når prisene stiger, ser vi at forbruksmønsteret endres. Primærbehovene som bolig, mat og strøm dekkes, men flere må kutte i budsjettet for aktiviteter, reiser, gaver og luksusvarer. De yngste kundene våre som har tatt opp boliglån i en tid der boligprisene er høye, kjenner nok mest på renteendringene. Dette har vi møtt ved å tilby vår beste rente til de som skal kjøpe sin aller første bolig, forteller hun.

I siste kvartalsrapport kom det frem at banken hadde økt renteinntektene med nesten 35 millioner kroner, men at samtidig har de tapsavsetninger så langt i år på 15,5 millioner kroner. Hvor 1,4 millioner kroner er konstaterte tap. 

- De reelle tapene står heldigvis i sterk kontrast til avsetningene, og er vesentlig lavere. Vi setter av ekstra nå slik at vi er robuste for fremtidige tap,

Hun sier at selv om banker tjener mer penger nå enn før på rentene, så brenner de for å dele ut til organisasjoner. 

- Denne høsten har vi fordelt 750 000 kroner til humanitære og interesseorganisasjoner alene. Lokale lag og foreninger mottok i løpet av fjoråret 11,2 millioner kroner i form av sponsing eller gaver, sier hun. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også