Næringsbanken skal velge nytt styre

Næringsbankens valgkomité legger i dag frem sin innstilling til nytt styre. 
Styreleder i Næringsbanken, Pål Svenkerud. | Foto: Bank Norwegian
Styreleder i Næringsbanken, Pål Svenkerud. | Foto: Bank Norwegian

Under Næringsbankens ekstraordinær generalforsamling idag vil valgkomitéen fremme sin innstilling til honorarer, valg av styre og valg av valgkomite. 

«Valgkomitéen har i sitt arbeid lagt vekt på kompetanse om næringslivet i regionen, kontinuitet og komplettering av styrets samlede kompetanse. Valgkomitéen har særlig lagt vekt på relevant erfaring innenfor kritiske områder som kredittrisiko og compliance, og at styret skal fungere godt som et kollegium,» skriver banken i en børsmelding.

Valgkomiteen har gjennomført intervju med styreleder og CEO for å danne seg et godt grunnlag av arbeidet som er utført siden forrige generalforsamling og hvilke utfordringer man ser fremover. Det stilles etter valgkomiteens syn store krav til styrets medlemmer når det gjelder tilgjengelig tid og formalkompetanse. 

Størrelsen på styret er redusert fra ordinær generalforsamling i 2023 - det vil si fire styremedlemmer og ett varamedlem med møterett. Styremedlemmene Gro Hvammen og Lars Tjeldflaat har trukket seg i perioden etter ordinær generalforsamling. 

Styremedlem Anne Marit Standeren har ytret ønske om å tre ut av styret ved første ekstraordinære generalforsamling. Varamedlem Tor Kolden har gått over til oppdrag for Næringsbanken ASA, og har derved også måtte tre ut av styret. 

Valgkomitéen har følgende forslag til nye styremedlemmer: Vegard Sæten, Anne Hvattum, Tore Thorstensen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også