Næringsbanken best på innskuddsrente - må hente inn over 200 millioner kroner

Kredittanalytiker mener renten settes høyt for å hindre en innskuddsflukt. 
Foto: Gaute Freng / Ringsaker Blad
Foto: Gaute Freng / Ringsaker Blad

Næringsbanken har vært i hardt vær den siste tiden og trenger sårt en reddende hånd. Med økt pilar 2-krav og vesentlig skjerpede retningslinjer ble innført, tilbyr de nå nå 4,62 prosent for innskuddene i banken. Dette gir dem en topplassering. 

Etter at de i vinter fikk nei fra Finanstilsynet om å gi ut ekstra lån, er en av utveiene for banken å skru opp innskuddsrenten. Dette er trolig for å sikre seg at kundeflukten uteblir, ifølge en analytiker Dagnes Næringsliv har intervjuet. 

– Banken vil nok først og fremst passe på at den forhindrer innskuddsflukt, mer enn den jakter nye sparekroner fra kundene. For om kundene begynner å ta ut penger av banken i stort monn, da vil Finanstilsynets folk stå på bankens trapper på et blunk, sier kredittanalytiker Thomas Eitzen i SEB.

Finansdirektør Runar Hauge sier at innskuddene er en viktig del av bankdriften. 

– Innskudd er bankens viktigste finansieringskilde, og å sørge for korrekt prising er viktig for å opprettholde ønsket finansieringsmiks. Næringsbanken har lang historie med å ligge høyt på Finansportalen med produktet Nettspar, og gjør periodiske justeringer i forhold til konkurransen for å sørge for en stabil innskuddsmasse i dette produktet, skriver i en epost til avisen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også