Næringsbanken får økt pilar 2-krav

Kapitalkravet øker med 2 prosent i forhold til gjeldende krav. 
Johan Linn er adm. dir. i Næringsbanken.
Johan Linn er adm. dir. i Næringsbanken.

Næringsbanken har vært i dialog med Finanstilsynet etter at banken i januar varslet om økte nedskrivninger. Som en del av denne prosessen har banken mottatt vedtak fra Finanstilsynet om et økt pilar 2-krav, som etter økingen utgjør 6 prosent av beregningsgrunnlaget, opplyser banken i en børsmelding. 

Dette er en økning i kapitalkravet med 2 prosent i forhold til gjeldende krav. Kravet skal oppfylles med ren kjernekapital, og trer i kraft 30. november 2023.

Næringsbankens kapitalmål defineres i børsmeldingen på følgende måte: «Banken skal ha enkapitaldekning tilsvarende myndighetenes krav pluss en kapitalkravsmargin på 1,5 prosent. Basert på nytt pilar 2-krav, kapitalkravsmargin og gjeldende myndighetskrav ved utgangen av 2023, blir Næringsbankens minimumsmål for ren kjernekapital 21,5 prosent, kjernekapitaldekning 23,0 prosent og total kapitaldekning 25 prosent.»

Gjeldende myndighetskrav ved utgangen av 2023 hensyntar at kravet til systemrisikobuffer for standardmetodebankene øker med 1,5 prosentpoeng til 4,5 prosent fra og med 31. desember 2023.

Som varslet i delårsrapporten fra 2. kvartal 2023, planlegger styret i Næringsbanken å styrke bankens kapitalisering.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også