Storeier mener det har vært slett håndverk, men vil gi Næringsbanken en ny sjanse

Flere av nisjebankens storeiere har fornyet tro på at nytt lederskap og varslet emisjon skal få Næringsbanken på rett kjøl igjen. 
LEGGER MER PENGER PÅ BORDET: Kjartan Aas sier han vil være med i emisjonen som nå planlegges i Næringsbanken. | Foto: Opulens
LEGGER MER PENGER PÅ BORDET: Kjartan Aas sier han vil være med i emisjonen som nå planlegges i Næringsbanken. | Foto: Opulens

Næringsbanken har kalt inn til ekstra generalforsamling torsdag for å vedta en kapitalnedsettelse som baner vei for en emisjon der banken henter inn 230 millioner i frisk kapital

Flere store eiere fra Vestoppland med næringslivsprofiler som Ted Skattum, Johns. Berger, Kjartan Aas og Steffen Hellom er sentrale, skriver Oppland Arbeiderblad.

Eiendomsinvestor Kjartan Aas, den fjerde største eieren i Næringsbanken med drøyt 5,1 prosent av aksjene gjennom investeringsselskapet Opulens Invest, sier til avisen at han har fornyet tro på nisjebanken, og at store utskiftinger i ledelse og mannskap og varslet emisjon skal få skuta på rett kjøl igjen. 

– Jeg har håp om at den nye ledelsen har evne til å drive bank. Jeg mener det har vært slett håndverk fram til nå, både organisatorisk og bankfaglig, sier Aas til Oppland Arbeiderblad. 

Også Ted Skattum, som gjennom Skattum Vekst eier snaut 2,25 prosent av Næringsbanken, sier til avisen at de er optimistiske og skal være med på emisjonen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også