Sparebanken Vest gir 43 millioner kroner til Brann

Pengene skal blant annet gå til å legge hybridgress – både damene og herrene skal spille på Brann Stadion fremover. 
Foto: Marit Hommedal, NTB
Foto: Marit Hommedal, NTB

Sparebanken Vest og Trond Mohn har besluttet å stille med 43 millioner kroner hver til fotballklubben Brann – totalt 86 millioner. Pengene skal gå til opprusting av dagens stadion, samt området rundt Brann Stadion som i dag er treningsfelt, skriver Sparebanken Vest i en pressemelding. 

– Dette handler om å skape like muligheter for kvinnelige og mannlige fotballspillere og er et viktig signal til alle unge jenter som drømmer om å nå langt innenfor verdens mest populære idrett. De skal kjenne at vi tror på dem og at vi tar drømmene deres på alvor, sier konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth. 

Brann-kaptein Cecilie Redisch Kvamme sier hun er henrykt over nyheten. 

– Jeg er utrolig stolt over å være en del av en klubb som går foran og kjemper for like muligheter for kvinner og menn. At vi nå skal trene og spille kamper regelmessig på Brann Stadion er bare helt fantastisk. Det sender et utrolig viktig signal til unge jenter der ute. Jenter vil mer, og nå blir de også tatt på alvor – akkurat som guttene. 

Fotballpresident Lise Klavenes sier hun er begeistret for nyheten. Både for klubben, men også i likestillingens navn. 

– Som liten drømte jeg å spille i Brann-drakt. Det rakk jeg aldri. I dag kan jenter heldigvis både drømme og få muligheten til å spille i den røde drakten på Branns Stadion. Med dette historiske løftet får vi en reell likestilling ved at jentene nå både kan spille kamper på stadion og ha samme treningsfasiliteter. En reell likestilling mellom lagene, like muligheter for jenter og gutter til å drømme om Brann-spill. Dette er ikke bare et løft for hele vestlandsfotballen. Med disse grepene setter Brann en ny standard for hele norsk fotball, sier Klaveness om nyheten. 

– Sparebanken Vest har støttet regionen vår i 200 år og ønsker å sette varige spor. Derfor er det ekstra kjekt å kunne gi en så stor jubileumsgave som skal komme så mange til gode, og som tar tak i en viktig samfunnsutfordring, sier Kjerpeseth. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også