Sparebank 1 SR-Bank i Lyngdal tror renten vil holde seg høy en god stund til

Ber folk som sliter om å kontakte banken. 

Banksjef i Lyngdal, Simon Stene, sier at etter at det er viktig at kunder som er i en slitsom økonomisk situasjon, om å ta kontakt med sin bank. 

– Det ser ut til at boliglånsrentene vil holde seg høye en stund til, og det blir da viktig for folk flest å ha kontroll og oversikt over egen økonomi. Her oppfordrer jeg til å ta en prat med banken ved jevne mellomrom, slik at du får gode råd til å tilpasse deg i den krevende tiden vi er inne i, sier han til Lyngdals Avis.

Han forteller at selv om vinnerne i budsjettet er barnefamilier, så er det fremdeles ofte behov for rådgiving til å sette opp budsjett. 

– Vinnerne av dette budsjettet er barnefamiliene. De vil merke kuttet i barnehagepris og rimeligere SFO gjennom regjeringens forslag til statsbudsjett. En forbedret strømstøtteordning vil også bety mye for denne gruppen, og andre, inn mot vinteren, sier han.

Han er dog klar over at budsjettet gjør veldig lite for de med aller minst. 

– For de med lavest inntekt, legger regjeringen blant annet opp til noen få hundrelapper i skattelette, økt bostøtte og økte satser for økonomisk sosialhjelp. Det er bra, men det er ingen tvil om at det er de med lavest inntekt som fortsatt vil kjenne dyrtiden mest på kroppen, sier Stene.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også