Statsbudsjettet: 90 millioner til løsning i Alpha Insurance-saken

155 norske krav om yrkesskadeerstatning ble gjenstand for en langvarig juridisk tvist da det danske forsikringsselskapet Alpha Insurance gikk konkurs. 
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum setter av 90 millioner kroner til å løse tvisten om Alpha Insurances norske kunder. | Foto: Lise Åserud / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum setter av 90 millioner kroner til å løse tvisten om Alpha Insurances norske kunder. | Foto: Lise Åserud / NTB

Regjeringen setter av 90 millioner kroner i statsbudsjettet for å sørge for at nordmenn som har krav på yrkesskadeerstatning etter konkursen i danske Alpha Insurance skal få pengene sine, ifølge en pressemelding fra Finansdepartementet. 

Selskapet gikk konkurs i 2018 og det er totalt meldt inn 155 krav fra norske forsikringstakere til konkursboet per første halvår i år. 90 av sakene er ferdigbehandlet. 

– De yrkesskadde nordmennene som ble skadelidte da Alpha Insurance gikk konkurs, skal få utbetalt sin rettmessige yrkesskadeerstatning. Konkursen i Alpha Insurance i Danmark har vist at det er et hull i lovverket som gjør at skadelidte, norske arbeidstakere har måttet vente i mange år på yrkesskadeerstatning. Jeg er glad for at vi legger fram en løsning som rydder opp i denne urimelige situasjonen, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i pressemeldingen.

Yrkesskadeselskapet Alpha Insurance solgte yrkesskadeforsikringer i Norge både gjennom sin norske filial og direkte fra det danske morselskapet. Forsikringtakerne i den norske filialen var dekket av garantiordningen i Norge, men de som var kunder av morselskapet har måttet vente på en avklaring ettersom verken den norske eller danske garantiordningen har akseptert ansvar for dem. 

Regjeringens forslag er at den norske garantiordningen nå utbetaler erstatningene til norske kunder. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også