SpareBank 1 Hallingdal Valdres går mot Norges Bank

Lar utlånsrenten stå uendret, men øker innskuddsrenten. 
Foto: Magnus Eidem
Foto: Magnus Eidem

Etter at Norges Bank torsdag valgte å oppjustere styringsrenten med 0,25 prosent, til 4,25 prosent, velger nå SpareBank 1 Hallingdal Valdres å la renten uendret. 

– Til tross for at Norges Bank hever styringsrenta, mener vi at vi allerede ser mange tegn på en nedkjøling i økonomien som vil få inflasjonen ned til ønsket nivå, sier administrerende direktør i SpareBank 1 Hallingdal Valdres, Knut Oscar Fleten, i en pressemelding. 

De skriver videre at de opplever at økonomien til kundene er svært presset, og at det er en økning i spørsmål om avdragsfrihet. 

– Nå har vi vært gjennom en periode med hyppige rentehevinger og det er vår jobb å gi trygghet og god veiledning i denne omstillinga. Kundene trenger litt ro for å beholde kontrollen på privatøkonomien derfor velger vi å ikke følge Norges Bank, sier han. 

Foruten å la utlånsrenten stå uendret, har de samtidig besluttet å øke innskuddsrenten med 0,25 prosent. Noe de mener vil koste over tid. 

– Når vi ikke samkjører rentenedgangen mellom utlån og innskudd så vil det koste oss flere millioner. Men vi ønsker å ta et ansvar og bevise at vi er en bank som står sammen med våre kunder både i økonomiske med- og motgangstider, sier han. 

Samtidig sier banken at de, om nødvendig, også vil øke utlånsrenten i takt med inflasjonsutviklingen. 

– Vi forventer at renta kommer til å være høy en stund, men vi ønsker å gi våre kunder en utsettelse til å tilpasse seg et høyere rentenivå og være sikker på at vi ikke strammer unødvendig hardt til, avslutterer Fleten. 

Innskuddsdekningen for banken lå ved utgangen av andre kvartal lå på 90,6 prosent. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også