Nordea kutter stillinger i hele Norden på grunn av markedsforholdene

Nordea kutter 10 til 15 personer i sin aksjeavdeling. Kuttene blir gjort i alle de nordiske landene. 
Foto: PR / Nordea
Foto: PR / Nordea

Nordea er i ferd med å redusere arbeidsstyrken i sin aksjeavdeling på grunn av dårligere markedsforhold. Ifølge den svenske næringslivsavisen Dagens Industri vil 10-15 personer forlate Nordea. Noen av dem er aksjeanalytikere, mens andre arbeider med derivater.

– Vi kan bekrefte at vi gjør ganske mange endringer i vår aksjeavdeling. På grunn av den endrede markedssituasjonen må vi tilpasse og omstrukturere produktene og teamet vårt for å fremtidssikre organisasjonen, sier Nordeas leder for kommunikasjon i Sverige, Petter Brunnberg, i et skriftlig svar til Dagens Industri.

I mars rapporterte AMWatch at Nordea Asset and Wealth Management ville redusere arbeidsstyrken i Danmark, Sverige og Luxembourg for å tilpasse seg markedsmiljøet.

Antallet berørte ansatte ble ikke oppgitt, men AMWatch fikk den gang vite at kuttene ville påvirke opptil 5 prosent av eiendomsforvalterens 900 personer sterke arbeidsstyrke.

Nordeas presseseksjon forteller AMWatch at de ansattekuttene som ble rapportert av Dagens Industri, vil påvirke aksjeavdelingen på tvers av de nordiske landene. Det tilføyes at disse ansattekuttene ikke er knyttet til de tidligere kunngjorte kuttene i mars.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også