Huseierne troppet opp hos Konkurransetilsynet for å stoppe Nordea-kjøp

Huseierne hadde møte med Konkurransetilsynet for å stoppe Nordea i å kjøpe porteføljen til Danske Bank.
Huseiernes generalsekretær Morten Andreas Meyer (t.v.) og Konkurransetilsynets avdelingsdirektør for finans Gjermund Nese etter møtet hos Konkurransetilsynet i Bergen.
Huseiernes generalsekretær Morten Andreas Meyer (t.v.) og Konkurransetilsynets avdelingsdirektør for finans Gjermund Nese etter møtet hos Konkurransetilsynet i Bergen.

I sommer ble det klart at Nordea vil kjøpe privatporteføljen til Danske Bank i Norge. Huseierne var raskt på banen og mente at oppkjøpet burde stoppes. Nå har Huseierne vært på besøk hos Konkurransetilsynet for å forsøke å stoppe oppkjøpet, det skriver Huseierne på sine hjemmesider

– Vi møtte et tilsyn som lyttet til våre argumenter, forteller generalsekretær i Huseierne, Morten Andreas Meyer, i innlegget.

Huseierne møtte blant annet konkurransedirektør Tina Søreide og avdelingsdirektør for finans og kommunikasjon Gjermund Nese. Meyer mener at det ofte kun er en håndfull banker som tilbyr lån. 

– Vi hører stadig at det er over 100 banker i Norge. Det er for så vidt riktig, men det er ikke slik at vi kan få lån i 100 banker. I mange kommuner er det bare en håndfull banker man kan få lån i, uttaler Meyer.

Han mener at det vil svekke konkurransen å la den ene av de nasjonale bankene kjøpe en annen.

Konkurransetilsynet har ennå ikke fått den formelle henvendelsen fra Nordea om oppkjøpet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også