Nordea selger seg ut av skandalerammet selskap

Et strømselskap på Hawaii er anklaget for å ha startet en storbrann på øyen som krevde 114 menneskelig. Nordea var tredje største aksjonær i selskapet. 
Eric Pedersen er leder for bærekraftige investeringer i Nordea Asset Management. | Foto: PR
Eric Pedersen er leder for bærekraftige investeringer i Nordea Asset Management. | Foto: PR

Nordea har solgt seg ut med tap av det skandalerammede strømselskapet Hawaiian Electric. Årsken er at Hawaiian Electric står anklaget for å ha startet en storbrann på øyen Maui i starten av august.

Brannen krevde 114 menneskeliv og det er fremdeles 800 savnede etter brannen, ifølge danske Børsen. Skadeomfanget er estimert av myndighetene til å overstige 59 milliarder kroner. 

Samtidig har Hawaiian Electric tapt 60 prosent av aksjeverdien sin. Nordea stod som tredje største aksjonær i selskapet, etter kapitalforvalterne Vanguard og Blackrock. 

– Vi har gjennom flere år hatt en dialog med selskapet hvor vi fokuserte på overgangen til fornybar energi, herunder nødvendige oppgraderinger av infrastrukturen. Vi har dog vurdert at risikoen i aksjen er for høy og solgte oss derfor ut av våre posisjoner i midten av august, sier Eric Pedersen, leder for bærekraftige investeringer i Nordea Asset Management til Børsen. 

Ifølge en granskning skal strømledningen som falt ned på bakken ha vært årsaken til brannen. 

Nordea sier de har vært aksjonærer i selskapet i mer enn fem år og at selv om aksjekursen har stupt i august er det ikke alle aksjekjøpene som har gitt like store tap, ettersom det er kjøpt og solgt aksjer fortløpende. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også