SBB-skrell for DNB-fond: – En kjedelig sak for oss

Svein Aage Aanes, leder for renter og valuta i DNB, har ikke opplevd svakere investering enn SBB-obligasjoner i fondets mer enn 25 år lange historie.
TAPTE PÅ SBB: Svein Aage Aanes, leder for renter og valuta i DNB | Foto: DNB
TAPTE PÅ SBB: Svein Aage Aanes, leder for renter og valuta i DNB | Foto: DNB

DNBs forvaltningsselskap har vært investert i ulike obligasjonslån som er utstedt av svenske SBB. Obligasjonsgjelden har i likhet med aksjen tapt seg kraftig i verdi.

DNB Obligasjon, som har totalt over 30 milliarder kroner under forvaltning, har ifølge DN vært investert i tre ulike SBB-obligasjoner gjennom flere år. 

I SBB-obligasjonen hvor DNB-fondet hadde mest penger, sto kursen ved utgangen av juni like under 91, mot over 107 på det meste i september 2020. Da satt fondet på obligasjoner i SBB for over en halv milliard kroner. I det største lånet står kursen nå i snaue 76, som tilsvarer et fall på 29 prosent fra toppen.

– Vi har ikke hatt hendelser som ligner på dette i fondets mer enn 25 år lange historie så det er åpenbart at dette har vært en dårlig investering og en kjedelig sak for oss, sier Svein Aage Aanes, leder for renter og valuta i DNB, til DN.

DNB-fondet er nå helt ute av SBB. Det er ikke kjent om fondet fikk solgt før de siste store kursfallene.

– Vi har gjort vårt ytterste for å håndtere dette på beste vis gitt situasjonen. Vår agering har vært basert på en totalvurdering av hvordan vi kunne opprettholde verdiene best mulig, sier Aanes.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også